Veckan på Volvo Ocean Race

Du är här

Felmeddelande

Notice: Undefined offset: 1 i counter_get_browser() (rad 70 av /home/galta2016/public_html/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Seglingen den 13 juni från Varberg till Göteborg var en fantastisk upplevelse. Vid 15 tiden på eftermiddagen lade vi ut från Varberg och strax före midnatt nådde vi målet som var Frihamnen i Göteborg. Vinden var västlig ca 5 m/s och sjörapportens prognos var att den skulle vrida till sydväst. Så blev det inte utan vinden vred istället mot nordväst och den vindriktningen var inte optimal men vi lyckades ändå segla ganska effektivt.
Vi passerade Nidingen vid 19:30 och seglade in under Älvsborgsbron vid 23:30 och var alltså framme vid Frihamnskajen ca 00:30.i
Totalt deltog 22 av våra medlemmar under veckan med att berätta om vår förening samt visa Galten och Kultingen för alla intresserade.
Hemresan veckan efter midsommar blev lite mer utdragen än planerat. Problem med motorn gjorde att avseglingen från Göteborg försenades och vi tvingades sedan till ett stopp i Bua hamn innan sista seglingen till Varberg kunde ske.

Sponsorer

Sparbanksstiftelse Varberg
Eliassons Båtvarv
Varberg Energi
Coop Varberg
XL Bygg Varberg
Johanssons Akeri